De architecten

Inspiratiemarkt

Aan de slag met je woningontwerp!

Hier doe je inspiratie op die je helpt als je een optie op een kavel hebt. Hoe bouw jij je nieuwe woning? Zelf of samen met anderen? Hoe ga jij je stek vormgeven?

Om je daarbij te helpen is er al dit mooie Inspiratiemagazine. De ontwerpers die we hebben uitgedaagd voorbeeldontwerpen aan te leveren, stellen zich op deze pagina aan je voor. Ze laten in een persoonlijke video weten wat hun drijfveren zijn en waarom je juist voor hen zou moeten kiezen. Spreekt een boodschap of bouwstijl je aan, maak dan kennis. Uiteraard ben je vrij in de keuze van een ontwerper.

Kavelwoning

Kavelwoning

Van Nelle Ontwerpfabriek
entree 2, 2e verdieping
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam
+31 (0) 10 8180139
info@kavelwoning.nl

www.kavelwoning.nlKavelwoning richt zich op particulieren die een eigen huis willen laten bouwen. Wij zijn een specialist in het ontwerpen van moderne zelfbouw woningen en vinden dat een zelfbouw woning ook architectuur mag zijn. Hiermee willen wij het woningaanbod en de waardering voor moderne architectuur op de zelfbouw markt verbeteren. Onze kavelwoningen kenmerken zich door een ruimtelijke woonbeleving, natuurlijke materialen en een minimalistisch karakter.                  

Wij ontwikkelen onze kavelwoningen als moderne aanpasbare cataloguswoningen die zich onderscheiden in architectonische, ruimtelijke en bouwkundige kwaliteit. Hiermee willen wij de repetitie in de bouw vinden die de prijs zo interessant mogelijk maakt. Betaalbaar design dus! Daarnaast ontwerpen wij ook kavelwoningen op maat. Tegelijkertijd willen wij de drempel verlagen voor particulieren om naar een architect te stappen.     

Onze kavelwoningen kenmerken zich door de hoogwaardige architectonische, ruimtelijke en bouwkundige kwaliteit. Onze kavelwoningen hebben grote verdiepingshoge ramen die met een sterke compositie en hoogwaardige detaillering in de gevel zijn ontworpen, gecombineerd met natuurlijke gevelmaterialen zoals hout, plaatmateriaal en metselwerk. Door de grote ramen hebben onze kavelwoningen veel daglicht en een breed uitzicht naar buiten. De gevels zijn zorgvuldig gedetailleerd en kunnen in verschillende materialen en kleuren worden gekozen, waarbij de regenwaterafvoeren altijd uit het zicht zijn weggewerkt.

Onze kavelwoningen zijn vrij indeelbaar en kunnen in verschillende bouwsystemen worden gebouwd. Hierbij kunt u ook kiezen voor duurzaam of ecologisch bouwen. Onze kavelwoningen zijn standaard uitgevoerd met een individuele lucht/water warmtepomp, driedubbel glas en zonnepanelen op het dak, waarmee ze voldoen aan de laatste Bouwbesluit eisen op het gebied van duurzaamheid. De EPC kan vervolgens op verschillende manieren worden verlaagd, afhankelijk van de extra eisen die u of uw gemeente stelt aan de duurzaamheid van de kavelwoning. Wat ons betreft kan het niet duurzaam genoeg!

Voordelen van een kavelwoning:                       

 • bouwkosten en architectenkosten zijn bekend en liggen lager dan een traditionele woning op maat
 • u weet wat u krijgt voor uw geld
 • korte bouwtijd van ca. 4 tot 6 maanden (afhankelijk van het type woning)
 • afmetingen, indeling en gevelmateriaal worden op maat voor u ontworpen 
 • vrij indeelbaar en aanpasbaar voor de toekomst (levensloopbestendig)
 • hoge en constante bouwkwaliteit door vaste aannemers
 • de kavelwoning is overal in Nederland te bouwen
 • u wordt volledig begeleid in het ontwerp- en bouwproces


Wij kijken uit naar een vrijblijvend kennismakingsgesprek! U kunt ons vinden op www.kavelwoning.nl.


Studio SKA

Studio SKA

Statenlaan 8
6828 WE Arnhem
+31 (0)26 2022974
+31 (0) 42311964
erik@studio-ska.nl

www.studio-ska.nl

“En juist daar ligt onze kracht; wij leveren niet alleen een aansprekend en passend ontwerp, maar brengen ook alle zaken rondom de bouw van je droomhuis samen.”

(Erik Geerts, architect bij ArchitectuurStudio SKA Arnhem)

“Zelf zitten wij al vol mogelijke ideeën en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan in de Tuinen van Zandweerd. U ook niet?”

(Eddy Medema, architect bij ArchitectuurStudio SKA Arnhem)


Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze video of neem contact met ons op!

Blossom Architecture

Blossom Architecture

Willemskade 29
8011 AD Zwolle
+31 (0) 634762880
info@blossomarchitecture.nl

www.blossomarchitecture.nl

Een belangrijk aspect van de Circulaire Economie is samenwerking. Een goed idee of concept hebben is de start, maar in je eentje bereik je niets. Door samenwerking te zoeken met de juiste partijen ontstaat iets moois.

We zijn een architectenbureau in combinatie met consultancy op gebied van duurzaamheid en circulaire economie.

Blossom Architecture  beïnvloeden de hele keten van initiatief en definitiefase tot ontwerp, product en gebruik. Naast het ontwerpen geven we advies over het strategisch pad naar optimale circulariteit.

Naast onze innovatieve producten werken we natuurlijk ook in onze bouwprojecten circulair. We werken circulair op gebied van product, dienst (architectuur) en businessmodel (consultancy).

Met onze projecten en producten realiseren we CO2 reductie en bieden we structurele oplossingen boven hergebruik van incidentele reststromen.

We kijken altijd waar en hoe we het krachtige wiel van de circulaire economie (namelijk niet alleen besparing van grondstoffen en realisatie van CO2 reductie maar ook economisch gewin) zo optimaal kunnen inzetten. Vaak gaat het om het samenbrengen van meerdere partijen en grondstofstromen. Door het juiste momentum te kiezen en partijen te inspireren wat dit kan opleveren, voor mens, milieu en portemonnee, kunnen we economische en maatschappelijk waarde creëren.

Blossom Architecture werkt graag net buiten de bestaande kaders om mensen en partijen verder uit te dagen nog meer duurzaamheid te realiseren.


Willem de Groot

Willem de Groot

Kervelstraat 35
7381 XN Voorst
+31 (0) 651400171
willem@wdgarchitectenbureau.nl

www.wdgarchitectenbureau.nl

Is het nog mogelijk betaalbare woningen voor één- en tweepersoons huishoudens te vinden? Met het gepresenteerde ontwerp hebben we daar een oplossing voor.

De keuze voor prefab vloeren, dak- en wandelementen opgebouwd uit lichte bouwmaterialen maakt een snelle bouwtijd mogelijk. Dat leidt tot een aanzienlijke kostenbesparing en beperking van materiaalverlies.

Bovendien kunnen we met dit plan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het beperken van de CO2 uitstoot. Hoe doen we dat? Door te bouwen op basis van de BIMBIC methode. Een methode waarbij gewerkt wordt met een “blokkendoos voor grote mensen”.

B             Betaalbaar: Streef binnen elk topic naar lage kosten.

I              Industrieel: Vervaardig gerobotiseerd en streef naar eenvoud in het kwadraat. (Foutreductie)

M           Modulair: Maak een beperkte hoeveelheid eenvoudige modules, die zich steeds herhalen, en die eenvoudig uitwisselbaar zijn. BB-Block noemt het “een blokkendoos voor grote mensen”. (Foutreductie en Circulariteit)

B             Biobased: Gebruik materialen die gebaseerd zijn op natuurlijke vezels. (CO₂-accumulatie)

I              Integraal: Verkoop, inkoop, productie, constructie, installatie, transport, montage, onderhoud en hergebruik; Alles is onderdeel van het geheel.

C             Circulair: Elk blok uit de “blokkendoos voor grote mensen” is apart te verplaatsen of te hergebruiken.

Voor deze methode werken we nauw samen met de ontwikkelaar; Rob van Hove, een architect met passie voor betaalbaar biobased bouwen.

De woning heeft een open karakter aan de tuinzijde en is redelijk gesloten, biedt meer privacy, aan de straatzijde. Niets ligt echter 100% vast. Plattegrond en gevels kunnen nog afgestemd worden op individuele woonwensen. Ook de ligging van de woning kan nog van invloed zijn op het ontwerp.

Maar minstens zo bepalend is de rol van de opdrachtgever. Als architect zien we onszelf als de  vertaler van de woonwensen van de opdrachtgever. Samen komen we tot een ontwerp.

In het voorliggende ontwerp valt de grote vide ter plaatse van de woon- en eetkamer op. Deze versterkt niet alleen de ruimtelijke beleving maar biedt ook de mogelijkheid een ruimte, bijvoorbeeld een extra slaapkamer, op de verdieping toe te voegen. Daarmee wordt een deel van de vide dichtgezet.

De titel 1+1=2 is niet alleen een verwijzing naar één- en tweepersoons huishoudens maar ook een verwijzing naar een dubbelfunctie. De verdieping biedt voldoende ruimte voor een werkplek aan huis, als werkruimte voor een ZZP-er.


ECO Architecten

ECO Architecten

Hortensialaan 1a
6851 TB Huissen
+31 (0) 648171833
info@eco-architecten.nl

www.eco-architecten.nl

Filosofie    

ECO architecten ontwerpt hoogwaardige woningen die naadloos aansluiten op de ambities en wensen van onze opdrachtgevers. Wij geloven in een architectuur die duurzaamheid combineert met gebruiksgemak, waarbij gezond damp-open wonen samen gaat met een inspirerende ruimtelijke vormgeving. Hierdoor hebben onze woningen een uitstekend leefklimaat!

Architectuur en duurzaam bouwen zijn in perfecte balans door de full service benadering waarbij onze kennis en ervaring maximaal tot zijn recht komt. Ieder project benaderen wij dan ook als een unieke opgave waarbij kwaliteit in ontwerp en duurzaamheid centraal staat. ECO architecten is ervan overtuigd dat architectuur moet bijdragen aan de verbetering van het leven van mens, dier en natuur. 

Biobased ontwerpen

ECO architecten werkt met materialen die passen in de biobased en circulaire economie. Wij streven ernaar om met ieder project onze ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Naast de volledig recyclebare of hergroeibare materialen passen wij technieken toe die bijdragen aan een verbetering van de biodiversiteit rondom onze gebouwen. Naast voorzieningen als nestkasten voor vleermuizen of sedum daken maken wij zoveel mogelijk gebruik van duurzame energie. Wij werken onder andere met zonnepanelen, zonnecollectoren, warmtepompen en warmte terugwin installaties.

Al deze onderdelen en eigenschappen brengen wij samen met uw wensen en eisen. Dit resulteert in de architectuur die passend is voor uw specifieke project en locatie.

Onze architecten

Voor onze architecten Marco van der Wel en Roland van Deelen zijn uw wensen en ideeën de inspiratie! En door een creatief ontwerpproces vormen onze architecten uw uitgangspunten om tot een droomhuis met een maximale functionele en belevingskwaliteit. Ruimtelijkheid, functionaliteit, duurzaamheid en uw bouwbudget staan centraal in het proces van planvorming tot realisatie.

Maak kennis met ons en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Atelier van Berlo

Atelier van Berlo

Delftseplein 36
3013 AA Rotterdam
+31 (0) 618160804
info@ateliervanberlo.com

www.ateliervanberlo.com

Een eigen huis bouwen is een bijzondere, unieke kans en bovenal een fantastische ervaring. Bij dit inspirerende proces, helpen wij u graag. Wij zijn een jong architectenbureau gevestigd in Rotterdam met een frisse, nieuwe blik op de duurzame bouwwereld. Samen met onze klanten gaan wij op zoek naar wat het beste bij ze past. Hoe zou u willen wonen of werken? Naar welke sfeer bent u op zoek? Welke materialen vindt u fijn? En bovenal, wat maakt uw huis voor u bijzonder? Door middel van schetsen, maquettes en 3D visualisaties onderzoeken we de de juiste sfeer, ruimtes en materialen, totdat we uw droomhuis gevonden hebben. Daarnaast organiseren we het proces van concept tot oplevering. We overleggen met de verschillende adviseurs en we begeleiden en bezoeken de bouw.

Als bureau zijn we gedreven door de ambitie om sensitieve en verankerde plekken te ontwerpen. Wij ontwerpen voor de gebruiker. Ruimtes die verrassen en inspireren, verwelkomen en verwarmen. Wij werken aan een breed scala aan projecten van conceptuele stedelijke ontwerpen, kleinschalige interieurs tot multifunctionele architectonische interventies. In onze ontwerpen anticiperen we altijd op culturele, sociale en ecologische ontwikkelingen. We geloven in genereuze architectuur die verankerd is voor meerdere generaties. Sfeer, materiaal en detail zijn voor ons essentieel. Atelier van Berlo is opgericht in 2015 door Janne van Berlo en is onderdeel van een flexibel netwerk van strategisch adviseurs bestaande uit bouwers, kunstenaars, onderzoekers en andere architecten. Het debuut project - het Innovation Powerhouse - werd nationaal en internationaal met veel waardering ontvangen.

Wij zijn geïnspireerd door de locatie en hebben vele ideeën. Ben je benieuwd? Neem dan contact met ons op!

Open Kaart

Lees hier de geschreven tekst van de video.

Zelf of samen bouwen naar eigen wens. Met Houtwonen ontwerp en realiseer je jouw droomhuis, gebouwd in hout. Helemaal duurzaam, helemaal op maat.

Houtwonen is een samenwerking tussen AP Houtconstructies en architectenbureau Open Kaart. De meerwaarde ligt in het vroegtijdig samenwerken van bedenkers en makers. Daardoor krijg je in een vroeg stadium inzicht in de kosten en worden verrassingen tijdens de bouw zoveel mogelijk voorkomen. Ga met onze architecten om tafel om jouw ideeën over een duurzame manier van wonen te vertalen in een passende woning.

Samen bouwen, CPO

Als je je eigen huis wilt bouwen, moet je veel keuzes maken. Bouw je samen met je toekomstige buren? Dan maak je ook veel keuzes samen. Dat klinkt heel logisch, maar het is belangrijk om een architect te hebben die dat snapt en die jullie als groep goed door dit proces kan leiden. Open Kaart is gespecialiseerd in projecten waar meerdere mensen bij betrokken zijn. We zetten het ontwerpproces in voor dialoog en samenwerking. Co-creatie heet dat: door praten, tekenen en rekenen komen we samen tot de beste oplossing én ontdek je zelf steeds beter wat je eigenlijk wilt. Dat doen we voor woningen, maatschappelijke organisaties, kerken, scholen en hele gebieden. We laten ons graag inspireren door de ervaringen en ideeën van gebruikers.

Duurzaamheid

Wonen in de Tuinen van Zandweerd biedt kansen voor duurzaam en natuurinclusief wonen. Goed om te weten is dat wij de Nederlandse importeur zijn van Nur Holz: massiefhouten wanden en vloeren. Het bijzondere is dat er geen lijm wordt gebruikt maar beuken schroeven. Hout is als grondstof circulair, maar bovendien zijn woningen met een damp-open houten constructie zonder lijm aantoonbaar gezonder, voor mens en milieu.

Samenwerken

Wil je meer weten? Goed samenwerken begint met vrijblijvend kennismaken. Zo’n proces doe je niet vaak en het is belangrijk om te weten of er een klik is. Bel of mail voor een (online) afspraak.
Kijk op www.houtwonen.nl voor meer informatie over de samenwerking en op www.deopenkaart.nl voor meer informatie over de architecten. 


Architecten_Lab

Architecten_Lab

Zutphenseweg 6
7418 AJ Deventer
+31 (0) 570 616838
mail@architectenlab.nl

www.architectenlab.nl

Op je stek @ Architecten_Lab

Als je een architect in Deventer zoekt, dan kies je vanzelfsprekend niet de eerste de beste. Je hebt behoefte aan een architectenbureau die niet alleen bekend is in Deventer, maar hier ook echt een band mee heeft. We hebben aan prachtige gebouwen in Deventer mogen werken: transformaties van monumenten en industrieel erfgoed: de voormalige gasfabriek panden, DAVO bieren en de tropische landbouwschool, nieuwbouw van betaalbare appartementen voor eenpersoonshuishoudens, diverse particuliere woonhuizen en zijn we bezig met studies voor het Havenkwartier, Deventer Kano Vereniging en Burgerweeshuis.

Architecten_Lab werd opgericht in 2015 vanuit het Havenkwartier in Deventer en is inmiddels flink gegroeid en daarom verhuisd naar de Gasfabriek Campus in Deventer. Onze laboranten zijn specialisten: architecten, interieurarchitecten, bouwkundigen en modelleurs. Samen vormen ze een team dat breed inzetbaar is, van visies en ontwerpvraagstukken tot en met bouwkundige uitwerking en de oplevering, van renovatie tot en met nieuwbouw, van complete werkomgevingen tot particuliere interieurs en van inrichting van openbare ruimtes tot civieltechnische kunstwerken. Al deze opgaven worden met een onderzoekende houding en veel enthousiasme aangevlogen: het motto is #BouwWatKlopt!

“We zeggen het maar zoals wij het zien: een omgeving die niet klopt had eigenlijk niet gebouwd moeten worden. Zeker als je bedenkt dat een gebouwde omgeving veelal een grote investering is, waarvan je veel gebruik gaat maken. Wij zien ons vak - het bouwen van omgevingen - als een combinatie van onderzoek, ontwerp en ontwikkeling waarbij vakkennis en de ideeën, wensen en belangen van alle betrokkenen samenkomen. Een lab is daarvoor de ideale plek.”

Op Je Stek

De belangrijkste keuze voor jouw droomhuis is de locatie, dus kies je kavel zorgvuldig! Wij kunnen overal een passend ontwerp voor maken. We hebben als ontwerpers namelijk geen vast handschrift, maar kiezen de vormgeving die klopt, bij de plek en uiteraard bij jullie!

Voor jullie huis is het extreem belangrijk dat je je er kan #ThuisVoelen. Het ontwerp moet goed doordacht zijn en #GoedFunctioneren. Het binnenklimaat moet comfortabel zijn, de gekozen materialen niet schadelijk voor het milieu en uiteraard moet het huis heel erg energiezuinig worden, zodat jullie en de aarde #GezondBlijven.

Als je een eigen droomhuis wilt gaan bouwen komt er veel op je af en wil je graag goed advies en grip op de totale kosten. Ga naar het contactformulier op onze website of stuur ons een email, vertel ons wat jouw wensen en ambities zijn, hoe groot het huis ongeveer moet worden en wat jouw totale bouwbudget is. Wij sturen jou dan gratis en vrijblijvend een handige spreadsheet met een compleet kostenoverzicht en uiteraard een Lab_Offerte inclusief een plan van aanpak.

Vind je het belangrijk dat bij jouw droomhuis alles klopt? Kom gerust eens bij ons op de koffie. We vertellen je graag wat ons team voor jou kan betekenen!

https://architectenlab.nl/

Strobox

Strobox

Roelof Vossebeld
+31 (0) 628766189
roelofvossebeld@gmail.com

www.strobox.nl

StroBox © is een nieuwe en revolutionaire methode om huizen te ontwerpen en te bouwen. Onze prefab constructieve eco-lego HSB boxen zijn gemaakt van schone bouwmaterialen als hout, stro (of andere schone isolatiematerialen). Hierdoor ontstaat een damp-open en ademende woning met een prettig woonklimaat. Maximaal ecologisch en circulair. We kunnen vloeren, wanden en daken maken. In samenwerking met een aannemer kunnen we toewerken naar totale woningen maar wij kunnen ook een basis plaatsen voor de zelfbouwer die graag zelf de afwerking wil verzorgen.

Wie zijn wij ?

StroBox is in 2016 opgericht door; Daan Molkenboer en Roelof Vossebeld. We hebben vele jaren ervaring aan bouwkennis, productontwikkeling en ervaring met ontwikkeling van leren en werken. Wij hebben ons 3 zaken ten doel gesteld;

 • ecologisch bouwen financieel concurrerend te maken voor een breed publiek;
 • ecologisch, duurzaam en circulair zijn van fundament tot dak;
 • het opleiden van een nieuwe generatie “schone bouwers”.

Heb je vragen of wil je een demo model in het echt zien? Neem dan contact met ons op.


NEXIT architecten

NEXIT architecten

Statenlaan 8
6828 WE Arnhem
+31 (0) 26 4461368
studio@nexitarchitecten.nl

www.nexitarchitecten.nl

Gefeliciteerd!                   

Je hebt een kavel kunnen kopen in de tuinen van zandweerd. En nu kan je aan de slag. Je hebt ongetwijfeld duidelijke ideeën over hoe je eigen huis er uit komt te zien. Daarom heb je op dit project ingeschreven. En die ideeën gaan niet alleen over vormgeving maar ook over materiaalgebruik, onderhoud en energiehuishouding en dergelijke. Wij begeleiden je graag naar het opstellen van een goed plan. Dat is bij ons altijd een "één-tweetje"; een inspirerende wisselwerking tussen jouw wensen en ambities en onze kennis.

Een goed plan, overtuigend vastgelegd in tekenwerk, omschrijvingen en digitaal model waarmee al je bouwpartners goed geïnformeerd aan de slag kunnen verdient zichzelf altijd terug. Én last but not least de lol van het bouwen begint bij het maken van een goed plan. Wij doen dat met goed gevulde gereedschapskist. Zowel handmatige schetsen of maquettes worden ingezet alsmede digitale modeleringtechnieken en 3d printen. Afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt of wat jouw proces nodig heeft worden deze tools ingezet.

We doen dat ook heel graag voor meerdere opdrachtgevers bij elkaar; 'de CPO'ers (Collectief Particuliere Opdrachtgevers). Daar is onze gereedschapskist ook heel goed voor uitgerust. Zowel met communicatieve vaardigheden om (grote) groepen mensen te begeleiden in een gezamenlijk doel maar ook met digitale tools om een collectief proces te ondersteunen

Bouwen is geen kunst. Het is wel de kunst om goed te bouwen. Dat wil zeggen een woning maken die zorgvuldig met grondstoffen omgaat en duurzaam bewoont en onderhouden kan worden en in de loop der tijd aanpasbaar is voor nieuwe techniek of woonvormen.

Groen zijn begint wat ons betreft met meer doen met minder. We houden van het snijvlak tussen architectuur en landschap. We zijn teamspelers en vakmensen.

We zijn reuze nieuwsgierig naar jouw dromen.

 

OVO Deventer

OVO Deventer

Marconistraat 52
3029 AK Rotterdam
+31 (0) 614464779
krill@krill.nl

www.krill.nl


Iedereen die op vakantie is geweest weet hoe fijn het is om een woning te hebben met een veranda. Een plek waar je thuis bent, en toch geniet van de buitenruimte, die je beschut voor de regen, of juist voor te veel zon.

De Verandawoning is een ontwerp die deze binnen-buiten ervaring, ideaal voor het veranderende Nederlandse klimaat, op eigentijdse wijze aanbiedt in een moderne woning.

De kracht van het ontwerp is haar eenvoud. Het is een open ruimte, omringd door kolommen met een dak erboven. Hierdoor is het mogelijk om, zonder verlies van de architectonische zeggingskracht, aanpassingen toe te passen. 

Het voorstel kan eenvoudig worden vergroot, of verkleind. In het inspiratieboek staat een van de smalste mogelijkheden. Andere varianten kunnen worden gemaakt door in de lengte of de breedte de grenzen op te schuiven. De indeling binnen kan worden aangepast aan de behoeftes van de bewoner. Extra vides, kelders, open haarden, grotere of kleinere kamers zijn mogelijk binnen dit ontwerp. Verschillende materialen en kleuren zijn ook mogelijk. Leisteenpannen, geblakerd hout, cortenstaal, maar ook riet bijvoorbeeld.

Iedereen die een verandawoning laat bouwen, heeft daarmee een unieke woning met het gemak van een al ontwikkelde woning, die bovendien een korte bouwtijd heeft. De woning kan bijna volledig worden geprefabriceerd in een werkplaats. Hierdoor kan er snel, secuur, en bijna energieneutraal worden gebouwd.


Villa Passief

Villa Passief

Holterweg 93b
7429 AE Deventer
+31 (0)6 22767224
info@villapassief.com

www.villapassief.nl
www.kleinhuisbouwen.nl

Uw huis van de toekomst met Villa Passief: zeer comfortabel, gezond en prettig wonen. Een uitgebreid smartsysteem is standaard. Wij staan aan de top op het gebied van energieprestaties. Een Villa Passief huis van de toekomst gebruikt nauwelijks verwarming of koeling. Comfort is onze prioriteit! Continue temperatuur van 20 tot 23 graden! Wilt u ook levensloopbestendig wonen? Sleutelklaar in 5 maanden!

Villa Passief legt de lat hoog voor energie-efficiëntie door energiezuinige of passieve woningen te bouwen. Dit heeft een grote impact op uw levenswijze, en slechts een kleine impact op de wereld waarin u leeft. Villa Passief creëert de meest comfortabele woning die u zich kunt wensen!  Elke Villa Passief woning zorgt voor een belangrijke stap naar een groener Nederland. Om uw woning langer dan één jaar te verwarmen, is maximaal 25 KW per m2 nodig. Het resultaat is fenomenaal: slechts een kwart van de energie die nodig is voor het verwarmen van een normale woning, is nodig voor de verwarming van een Villa Passief woning.

Comfort staat voorop

Villa Passief staat aan de top op het gebeid van energieprestaties, maar ons hart ligt bij het comfort. De binnentemperatuur van een Villa Passief woning voelt, zowel tijdens de zomer- als wintermaanden, aangenaam aan. Bovendien gebruikt de woning nauwelijks verwarming- of koelapparatuur. Comfort dient een prioriteit te zijn, hetgeen wij u bieden. VillaPassief bouwt indien gewenst aardbevingsvrij!

Goede balansventilatie

Naast het feit dat een Villa Passief woning nauwelijks verwarming nodig heeft, vangt de woning de warmte, die probeert te ontsnappen, perfect op. Met onze balansventilatie wordt continu 84% van de warmte opgevangen en hergebruikt. De ventilatie werkt efficiënt samen met de constructie van onze Villa Passief woningen, om uw leefomgeving te verbeteren door middel van een constante toevoer van schone, gefilterde buitenlucht.

Comfort wordt een betaalbare luxe

Comfort, gezondheid en een prettig gevoel: dit bieden wij u in een Villa Passief woning! Een Villa Passief woning wordt op basis van uw voorkeuren ontworpen. Elke woning is uitgerust met technologie die ervoor zorgt dat de kwaliteit van de binnenlucht uitstekend is. Comfort wordt hierdoor een betaalbare luxe.

Overal een prettig gevoel!

Elke ruimte in een Villa Passief woning heeft de perfecte temperatuur: nooit te warm in de zomer of te koud in de winter! Een Villa Passief woning heeft in elke ruimte een comfortabele temperatuur die regelbaar is van 20 tot 23 graden.

Voel de verfrissende wind

Alle Villa Passief woningen worden luchtdicht gebouwd om toch te vermijden. Elk raam kan echter op ieder gewenst moment geopend worden om een verfrissend briesje binnen te laten.

Passief bouwen

 • Is thermisch comfortabel door de goede isolatie, kierdichting en het ontbreken van thermische bruggen (koudebruggen).
 • Heeft door de lage infiltratie van de buitenlucht en de balansventilatie (WTW) een goede kwaliteit van de binnenlucht.
 • Heeft een lage warmtebehoefte, wat resulteert in een extreem laag energieverbruik.
 • Is een huis dat goed gebruik maakt van zonne-energie.
 • Is op het zuiden gericht gebouwd; wanneer mogelijk zijn er bijna geen ramen op het noorden.


Hollands Zicht

Hollands Zicht

KNSM-Laan 105
1019 LB Amsterdam
+31 (0) 20 3209081
buro@hollandszicht.nl

www.hollandszicht.nl

Levendige ontwikkeling

Met een frisse blik en een gedegen aanpak gaan we elke uitdaging aan. Mooie en goede projecten maken waarbij de inventarisatie van de wensen, controle op het beschikbare budget en de planning van de opdrachtgever samen met de communicatie met opdrachtgever en adviseurs een belangrijke rol spelen. We gaan voor de Hollandse aanpak. Duurzaam, toekomstbestendig, betaalbaar.
Duurzaamheid wordt vaak geassocieerd met energieneutraal en duurzame materialen. En natuurlijk zetten we daar bij elk project hoog op in. Duurzaamheid is ook flexibiliteit. Een huis of gebouw dat in staat is zich aan te kunnen passen aan alle veranderende woon- en gebruikerswensen. Hoe kan de architectuur van het huis, een gebouw en de omgeving meegroeien met de gebruikers? We maken samen een optimaal ontwerp. Er is altijd ruimte voor eigen invulling en ook bij collectieve projecten is er veel ruimte voor de individuele wensen. Het is onze taak er één krachtig geheel van te maken.

Na de oplevering, zodra er wordt gewoond, geleefd, gespeeld en gewerkt, komt de woning, het gebouw en de omgeving tot leven. Wij trekken ons terug met vertrouwen in de toekomstige ontwikkelingen. De factor tijd maakt dat de projecten zich blijven ontwikkelen en daarmee levendig blijven. Dat maakt architectuur interessant, duurzaam én eigen. Aan de architectuur de gebruikers herkennen, dat is het grootste compliment over ons werk!

Goede samenwerking en communicatie schept duidelijkheid en heldere verwachtingen

We staan voor een voor eenieder open proces waarin gehoor wordt gegeven aan alle verschillende belangen en iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen rol. Zo komen we tot rijke plannen die breed gedragen worden.

We zijn er van overtuigd dat een goede samenwerking zichtbaar is in het eindresultaat. Luisteren naar de wensen van zowel de opdrachtgever als de [eind]gebruiker. Meedenken met de constructeur en overige adviseurs. Goede afspraken met aannemer. Daarbij hoort continuïteit van de start tot en met realisatie binnen ons eigen team: één vast team van Hollands Zicht begeleidt het hele proces.

We werken graag met maquettes en visualisaties, zo maken we alle fases van het ontwerp inzichtelijk, zodat alle betrokkenen, van adviseurs tot [eind]gebruikers, het gebouw kunnen dromen: ‘dit is ons project’.


CHRITH architect

CHRITH architect

Maakgemeenschap De Hoop
Barndegat 6-8
1505 HN Zaandam
+31 (0) 681204974
info@chrith.com

www.chrith.comWe zijn voortdurend op zoek naar een samenspraak van ruimtelijke oplossingen en natuurlijke materialen - voor een gezonde leefomgeving. We ontwerpen moderne gebouwen met traditionele materialen: hout, stro, leem, kalk, hennep etc.
Ruimte en sfeer zijn kernwoorden in onze architectonische visie. Maar hoe bouw je sfeer?

Sfeer wordt onmiddellijk ervaren, nog voordat we bewust de verschillende elementen van een ruimte waarnemen. De sfeer ‘omgeeft ons’ als het ware. Sfeer is tegelijkertijd zeer aanwezig en toch moeilijk in woorden te vatten. We zijn ervan overtuigd dat een groot deel van dit ‘gevoel' voor sfeer van de gekozen materialen afhangt. We nemen onze omgeving, met al onze zintuigen, als een groot geheel waar. Veel in het onderbewuste, toch doorslaggevend voor ons welzijn (positief maar ook negatief). Ruimte als eenheid uit materiaal, licht, vorm en detail. De sfeer van een ruimte is subtiel en toch daar: ‘Het voelt hier goed.’ Natuurlijke bouwmaterialen spelen hierin een bijzondere rol.

Ecologische bouwmaterialen hebben veel voordelen. Ze bestaan uit hernieuwbare grondstoffen (hout, stro, vlas etc.) of zijn grondstoffen waar de aarde genoeg van heeft (leem, zand, kalk etc.). Ze zijn vrij van schadelijke stoffen. Ze produceren geen afvalprobleem in de toekomst en de energie om het te produceren is veel geringer vergeleken met vergelijkbare conventionele bouwproducten.

Belangrijker als de meetbare en rationele aspecten blijft voor ons het ervaren van de ruimte:
Een massief houten vloer klinkt anders als een laminaat vloer, ruikt naar hout, voelt anders. Leemstuc reguleert het vochtgehalte in de binnenruimte veel beter als een gipspleister dit kan doen. Een natuurlijke pigment in verf breekt het licht in een veelvoud van kleuren, een synthetische verf geeft een meer monotoon kleurvlak.

Uiteindelijk is architectuur maatwerk. Samen met u gaan we de zoektocht aan naar een uniek ontwerp dat bij u past.

Woonpioniers

Woonpioniers

Elektronstraat 12
Atelier 44
1014 AP Amsterdam
+31 (0) 622436496
info@woonpioniers.nl

www.woonpioniers.nl

Het creëren van je eigen nest, een thuisplek in verbinding met je omgeving, de natuur en de mensen om je heen. Zonder jezelf, elkaar of de aarde uit te putten. Een heel gezond verlangen. Maar hoe? Woonpioniers brengt samen met planmakers en particulieren wonen weer tot leven!

Onze aanpak is persoonlijk; we nemen de tijd om de mensen met wie werken goed te leren kennen. Tegelijkertijd koppelen we het individuele en tastbare, aan de grotere maatschappelijke opgaven van nu. Doormiddel van slimme ontwerp- en bouwprocessen. Zo heeft ons team zich de afgelopen jaren kunnen specialiseren in het samenbrengen van modulair bouwen, prefabricatie, bio based materiaalgebruik en innovatieve energieconcepten.

Hoe kunnen we met architectuur en stedenbouw regeneratieve, betekenisvolle woonprogramma’s creëren? Dat is naar ons idee de vraag van deze tijd. Wat wij altijd proberen is om particulieren en wooncollectieven als het ware te sterken, te emanciperen en een stem te geven.

Het is voor velen vaak heel taai om in het krachtenveld van woning- en gebiedsontwikkeling een eigen, gezonde koers te varen; zoveel belangen, regels en keuzes. Wij helpen je dat toch te doen, trouw te blijven aan wat voor jouw of jullie belangrijk is en een verschil te maken.

Werkwijze

Binnen een helder ontwerpproces zullen we je verbeelding prikkelen en helpen met het maken van gefundeerde keuzes wat indeling, materiaalgebruik en installatietechniek betreft. Desgewenst begeleiden we je vervolgens tot en met een “sleutelklare” oplevering. Maar mocht je het één en ander juist zelf willen doen, bijvoorbeeld wat het interieur betreft, dan kunnen we je daar ook in ondersteunen. Naast een deskundig ontwerpteam, beschikt Woonpioniers tevens over een uitgebreid netwerk van ervaren bouwers en makers.

Beschikt u over een kavel en een heldere ambitie, dan bent u zeer welkom voor een kennismakingsgesprek.


Herman Harms

Herman Harms

Ontwerp & Bouwbegeleiding
Brugstraat 43
8102 ER Raalte
+31 (0) 653934841
info@hermanharms.nl

www.hermanharms.nl

Wij geven je handvatten om goede keuzes te maken.
En het blijft niet alleen bij het ontwerp. We nemen ook de complete realisatie op ons.
Onze missie is een hippe, moderne en vooral gezonde leefomgeving bouwen waar je met een gerust hart kunt ademhalen.                  

Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder

                                                       


    

Disclaimer 

De informatie op deze pagina en in het magazine is met grote zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat er onjuiste informatie in terecht is gekomen. Onze oprechte excuses daarvoor. De partijen die hieraan hebben meegewerkt zijn hiervoor niet aansprakelijk. Ook kan de gemeente niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de video’s. Eventuele correcties plaatsen wij in een update op deze pagina.

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!