Actueel nieuws

Blijf op de hoogte!

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Abonneer je dan snel. De inhoud van de laatste nieuwsbrief lees je hier op je gemak terug. Eerdere nieuwsbrieven vind je onder aan deze pagina.

Met deze nieuwsbrief informeren wij je graag over de stand van zaken van het project Tuinen van Zandweerd. 

Bouwers in beeld

Afgelopen week troffen we Maika Hak en Martijn Gielbert aan op hun kavel in de Tuinen van Zandweerd. Maika en Martijn wonen sinds 22 jaar in Olst. Hun twee studerende kinderen wonen op kamers, maar komen in de weekenden regelmatig thuis.

Blij met onze plek in de Tuinen van Zandweerd
‘We wilden ooit nog eens zelf een huis bouwen, en graag iets meer richting de stad wonen. Toen zijn we gaan rondkijken en deze plek sprak meteen aan; veel groen, vlak bij de IJssel en op fietsafstand van het centrum van Deventer’ aldus Martijn. ‘We waren zeer verbaasd dat we zijn ingeloot en hebben ook nog eens de kavel van onze eerste keuze kunnen kopen.’

Drijfveren voor een duurzame woonomgeving
Ook in hun huidige huis waren Martijn en Maika al duurzaam bezig. ‘We hebben al jaren zonnepanelen en dachten na over beter isoleren en minder gas verbruiken. We vinden duurzaamheid belangrijk, omdat we zuinig moeten zijn op de wereld in het belang van de huidige generatie en die van onze kinderen en kleinkinderen.’

Een huis bouwen, hoe doe je dat in deze tijd?
Vrienden van Maika en Martijn hebben recent een huis laten bouwen en waren erg tevreden over het proces met de aannemer en met het eindresultaat. Maika: ‘dat gaf ons vertrouwen en met die partij zijn wij in gesprek gegaan. We hebben eerst gevraagd wanneer de aannemer tijd had. Start bouw na half december paste mooi in onze planning. Onze architect is een vriendin van ons. Al vroeg in het ontwerpproces trokken aannemer en architect samen op. In bouwteam verliep het proces transparant en voorspoedig. De aannemer hield de planning goed in de gaten en zat er ‘bovenop’ bij zijn leveranciers. Hij bracht ons tijdig op de hoogte van vertragingen en stijgende kosten en zocht naar alternatieven als de prijsstijgingen de pan uit liepen.

Volgens ons ligt iedereen die een huis bouwt wel eens wakker van alles wat er speelt en over keuzes en beslissingen. Prijsstijgingen hebben we vanaf het begin wel enigszins ingecalculeerd en tot nu toe blijven we daarmee gelukkig onder het budget waarmee we rekening hadden gehouden.’

Nog een laatste tip
Maika en Martijn hebben bij verschillende bekenden die net zelf hadden gebouwd inspiratie opgedaan voor zowel het ontwerp van hun huis alsook voor de afwerking; wat kun je wel zelf en wat moet je uitbesteden.

Ook leverden die contacten waardevolle kennis op over onbekende zaken, zoals bijvoorbeeld kosten van bouwstroom en water en het afvoeren van overtollige grond.
Maike en Martijn: ‘er gebeuren tijdens de bouw van een huis altijd onverwachte dingen: materialen die te laat worden geleverd, zaken die misgaan. Dit is vervelend, maar problemen zijn er om opgelost te worden en onze ervaring is dat het uiteindelijk goed komt!’

Intussen op de bouwplaats

Op dit moment is er al voor zo’n 70 huizen een omgevingsvergunning afgegeven. Dat resulteert in dynamiek op de bouwplaats. Aannemers en zelfbouwers zijn druk in de weer om de ambities in de Tuinen van Zandweerd waar te maken. De eerste bewoners wonen al in hun huis.

Hierbij geven wij je een impressie van de voortgang.

Zomergroet

Met de welverdiende vakantie in het vooruitzicht, wenst het projectteam van de Tuinen van Zandweerd je een hele fijne zomer. Wat je ook gaat doen, maak er een fijne en zonnige tijd van.

Voorproefje: film in 3D

We hebben alle zelfbouwers gevraagd een 3D-model van hun ontwerp aan te leveren. Die zijn verwerkt in een 3D model. Het is niet alleen voor het begeleidingsteam een handige tool om de samenhang in de buurt te bewaken, maar ook voor de toekomstige bewoners aardig om al een beeld van hun woonomgeving te kunnen vormen. Via deze video maak je een vogelvlucht en een inspirerende wandeling door de virtuele toekomstige wijk.


Nieuwsbrief 20

Nieuwsbrief 19

Nieuwsbrief 18

Nieuwsbrief 17

Nieuwsbrief 16

Nieuwsbrief 15

Nieuwsbrief 14

Nieuwsbrief 13

Nieuwsbrief 12

Nieuwsbrief 11

Nieuwsbrief 10

Nieuwsbrief 9

Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 6

Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!