Actueel nieuws

Blijf op de hoogte!

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Abonneer je dan snel. De inhoud van de laatste nieuwsbrief lees je hier op je gemak terug. Eerdere nieuwsbrieven vind je onder aan deze pagina.

Met deze nieuwsbrief informeren wij je graag over de stand van zaken van het project Tuinen van Zandweerd. Wij werken hard om het project verder vorm te geven. 

Belangrijke data 

13 mei 2020: Het bestemmingsplan is door de Raad vastgesteld.

1 september 2020: Bestemmingsplan de Tuinen van Zandweerd is onherroepelijk als gevolg van uitspraak Raad van State.

24 september 2020: Kavelaanbod online. Bekijk het kavelaanbod hier.

5 t/m 16 oktober 2020: Inschrijftermijn voor de 69 particuliere bouwkavels en het veld voor tiny houses (dit geldt niet voor de appartementen, CPO-kavel en huurwoningen). 

11 en 16 november 2020: Optiegesprekken vinden plaats op het gemeentekantoor. 

28 november 2020: Eerste informatiebijeenkomst voor optanten in Lebuïnuskerk.

Inschrijving kavels van start!

Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is vastgesteld, starten we met de uitgifte van de zelf- en samenbouw kavels in het plan De Tuinen van Zandweerd. Op de pagina kies je stek vind je de kavelkaart en een link naar de verkoopdocumenten en de kavelpaspoorten van alle kavels. Wil je kans maken op een kavel op een unieke plek om je duurzame droomwoning te bouwen? Schrijf je dan in. De inschrijfperiode start op maandag 5 oktober en eindigt op vrijdag 16 oktober. Inschrijvingen die voor of na die datum binnenkomen, zijn uitgesloten van deelname aan de loting.Hoe schrijf ik in?

Lees eerst goed de uitgiftevoorwaarden, zodat je weet onder welke voorwaarden je in aanmerking kunt komen voor een kavel. Je leest hier precies hoe je moet inschrijven en je vindt hier ook een inschrijfformulier.

Voordat je inschrijft, moet je een keuze maken. Bereid je keuze goed voor. Wil je zelf een woning bouwen? Of wil je samen met anderen een geschakelde- of rijwoning bouwen? Of wil je een tiny house realiseren op de tegel die is gereserveerd voor tiny houses? We hebben enkele korte films gemaakt die je helpen bij het maken van de juiste keuze. Bekijk ze allemaal, want je keuze is bepalend voor je inschrijving. Je kunt maar voor één categorie inschrijven.Als je geen samenbouwer hebt dan kun je individueel inschrijven voor geschakelde- of rijwoningen. Je toekomstige samenbouwer(s) word(t)(en) dan bepaald op basis van de uitkomst van de loting.

Financiële check

Om de juiste keuze voor een categorie te kunnen maken is het zinvol alvast een financiële check te doen. Voor een onafhankelijke berekening is de site Berekenhet heel praktisch, met veel mogelijkheden om financiële zaken zoals een hypotheek door te rekenen. Ook banken bieden handige rekentools en kortingen bij een energiezuinig ontwerp. Je kunt soms meer lenen als je energieneutraal bouwt. We raden je aan een financieel adviseur of bank te raadplegen. Je weet dan precies wat je financiële ruimte is en dat kan doorslaggevend zijn voor je keuze.

Vragen

Vragen over de inschrijving kun je stellen via het het contactformulier op onze website. Gezien de belangstelling is het onmogelijk alle vragen individueel te beantwoorden. We bundelen de vragen en koppelen de antwoorden terug via een FAQ op de website. 

De officiële verkoopdocumenten vind je op Deventerverkoopt de informatieve films en het stappenplan voor inschrijving en optieperiode op Opjestek.


Loting en kavel kiezen

Op 27 oktober voert de notaris de loting uit. De loting bepaalt per opgegeven categorie de rangnummers van alle ontvankelijke inschrijvingen.

Alle inschrijvers krijgen op basis van de op het formulier aangegeven categorie een rangnummer toegekend. In week 45 word je geïnformeerd over het toegewezen rangnummer. De inschrijvers met de laagste rangnummers worden per categorie uitgenodigd voor een optiegesprek van een half uur op 11 of 16 november (of als reserve kandidaat). Als er meer inschrijvingen zijn dan kavels in een bepaalde categorie kom je op de reservelijst voor deze categorie. Gezien het aantal gesprekken, hanteren we een strakke planning. Het optiegesprek is bedoeld om een kavel te kiezen en daarvoor een optieovereenkomst te tekenen.

Bereid je keuze voor

Als je een laag rangnummer hebt, maak je het meeste kans om de kavel van jouw keuze te bemachtigen. Heb je een hoger nummer, bepaal dan welke kavels voor jou wel interessant zijn en wanneer je besluit niet meer te kiezen.

De optieperiode om het ontwerp van je woning uit te werken bedraagt 8 maanden en de optievergoeding bedraagt € 500,- inclusief Btw.Hoe nu verder als ik een optie heb?

Op 28 november organiseren we in de Lebuïnuskerk (Grote Kerkhof 38, Deventer) een informatieavond voor alle optanten (mensen die een optieovereenkomst hebben getekend) om je te informeren over hoe je een start maakt met je bouwplan en wat de ontwerpkaders zijn. Verzamel alvast referentie-/droombeelden voor je eigen woning. Je kiest een ontwerper/architect/aannemer. Om je te helpen, komen er presentatiefilms en pitches van een selectie van de architecten uit het inspiratieboek online. Wie weet ontstaat er een mooie match. Bekijk ook het overzichtelijke stappenplan voor inschrijving en optieperiode.

Appartementen en Collectief Particulier Opdrachtgeverschap 
Voor appartementen aan de IJssel en een locatie voor Collectief Particulier opdrachtgeverschap (CPO) werkt de gemeente in het najaar van 2020 een uitvraag uit. Op basis van de in de uitvraag gestelde ontwerpkaders en ambities selecteert de gemeente de best passende initiatieven. Met deze partij(en) worden verdere afspraken gemaakt. Naar verwachting zal dit proces een jaar in beslag nemen.

Sociale huurwoningen 
In de Tuinen van Zandweerd komen ook sociale huurwoningen. Woonbedrijf Ieder1 en Rentree geven hierover graag meer informatie.

Telefoonnummer Woonbedrijf Ieder1: 088 111 0222
Telefoonnummer Rentree: 0570 678 300

Je kunt je hiervoor niet bij de gemeente inschrijven.

Uiteraard houden we je via onze nieuwsbrief op de hoogte van de vorderingen in dit project.

Nieuwsbrief 11

Nieuwsbrief 10

Nieuwsbrief 9

Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 6

Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!