Actueel nieuws

Blijf op de hoogte!

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Abonneer je dan snel. De inhoud van de laatste nieuwsbrief lees je hier op je gemak terug. Eerdere nieuwsbrieven vind je onder aan deze pagina.Antwoord op al je vragen

Ondanks dat de website al veel informatie biedt over onze plannen en ambities, merken wij dat er allerlei vragen leven. Je wilt als belangstellende immers goed beslagen ten ijs komen. De meest gestelde vragen van de afgelopen periode en die tijdens de informatieavond van 3 juli jl. zijn gesteld, zijn door het projectteam beantwoord. Je leest ze hier online. Om het overzichtelijk te houden staan ze in logische categorieën gerangschikt. Per categorie klap je het menu uit. Klik vervolgens op de vraag voor het antwoord. Staat je vraag er nog niet tussen, stel deze dan via de contactpagina op de site. We blijven de veel gestelde vragen actualiseren.

Help mee de biodiversiteit van Deventer te vergroten!

Naast inspiratie voor je bouwplan, willen we je ook al graag inspiratie bieden voor onze ambities om ontspannen, duurzaam en gezond te leven. Natuurinclusief bouwen draagt bij aan de kwaliteit van de leefomgeving waaronder de gezondheid van mensen en dieren, bevordering van sociale contacten, het temperen van de temperatuur in een stad en vermindering van de luchtvervuiling in de stad.Functies versterken elkaar

Gebouwen bieden planten en dieren een ideaal onderkomen. Met relatief goedkope inpassingen wordt de lokale biodiversiteit een stuk groter. Denk aan het opnemen van bijvoorbeeld neststenen voor vogels in je bouwplan; een relatief goedkope inpassing die geschikt is voor mussen, gierzwaluwen en spreeuwen. Ook voor vleermuizen kun je voorzieningen inpassen. Groene daken en gevels zorgen voor verkoeling in de zomer en houden in de winter de warmte vast. Groene daken bufferen ook regenwater en zorgen ervoor dat het riool niet overbelast raakt bij hevige regenbuien. Tuinen en de openbare ruimte kunnen zo worden ingericht dat allerlei soorten dieren er een thuis vinden. Wanneer functies worden gecombineerd, versterken deze elkaar. 

Jij wil toch ook dat je huis bijdraagt aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden? In de Inspiratiebrochure voor natuurinclusief bouwen lees je welke maatregelen je kunt nemen. 


Vanwege de landelijke stikstofproblematiek ligt de voortgang van het nieuwbouwproject Tuinen van Zandweerd op het moment stil. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. 

Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!