Actueel nieuws

Blijf op de hoogte!

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Abonneer je dan snel. De inhoud van de laatste nieuwsbrief lees je hier op je gemak terug. Eerdere nieuwsbrieven vind je onder aan deze pagina.

Met deze nieuwsbrief informeren wij je graag over de stand van zaken van het project Tuinen van Zandweerd. Wij werken hard om het project verder vorm te geven. 

Belangrijke data 

13 mei jl.: het bestemmingsplan is door de Raad vastgesteld.

28 mei t/m 9 juli: inspraaktermijn

Met ingang van 18 juni t/m 30 juli: 2e ter inzage termijn. Voor meer info: klik hier

De uitgifte van kavels is vanwege een ingediend beroepsschrift bij de Raad van State tot nader bericht uitgesteld. 

Nieuwsbrief 10

Stand van zaken bestemmingsplan

Dit keer een korte nieuwsbrief met de stand van zaken over de geplande uitgifte van de kavels.

Beroep ingesteld
Er is een beroep ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Raad van State toetst aan de hand van het bezwaar of het vaststellen van het bestemmingsplan voor de Tuinen van Zandweerd rechtmatig is, of de gemeente het besluit zorgvuldig heeft voorbereid en goed heeft gemotiveerd. Er is ook een voorlopige voorziening aangevraagd om te voorkomen dat met onder andere het bouwrijp van het terrein kan worden gestart.

Uitspraak
Mogelijk ontvangen we binnen 6 weken een uitspraak van de Raad van State. We hebben over deze termijn echter geen zekerheid.

Kaveluitgifte
Op basis van bovenstaande kan de inschrijving en uitgifte van de kavels nu nog niet plaatsvinden. De door ons voorgestelde tijdstippen moeten dus worden verzet naar een later moment. We zijn daarvoor in ieder geval afhankelijk van de uitspraak. Hopelijk kunnen we je eind augustus meer duidelijkheid geven.

Slim warmtenet

Ook in deze tijd gaan de ontwikkelingen van het slimme warmtenet door. Er liggen aanvragen voor financiering bij Provincie en Rijk en ook de gemeenteraad moet nog beslissingen nemen. Zover is het nog niet, maar het kan wel heel snel gaan als deze beslissingen zijn genomen. In deze korte film licht projectmanager Machiel Karels de techniek en de voordelen van het warmtenet toe en waarom het iets voor jou zou kunnen zijn. Graag horen wij welke informatie jij nodig hebt om een keuze te maken wel of niet aan te sluiten op het slimme warmtenet.  We nodigen je van harte uit ons te laten weten wat jij nodig hebt. Dat kan door het invullen van de vragenlijst.

Presentatie nalezen?

Heb je de informatieavonden gemist of wil je de presentatie nog eens nalezen? Dat kan hier.

Landschapsplan

Er is intussen weer een flinke slag gemaakt met het landschapsplan. We geven je een indruk van het voorlopig ontwerp. Let wel -de naam zegt het al- het is een voorlopig ontwerp en aan dit plan wordt nog gewerkt. Sommige onderdelen vallen buiten het plangebied. Het is niet definitief vastgesteld en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Maar we zijn erg enthousiast over de groene invulling met duurzame oplossingen en willen de vorderingen graag met je delen.

Rondje Park Zandweerd

In het ontwerp is een ‘rondje Park Zandweerd’ opgenomen. Tijdens het ‘rondje’ kom je langs interessante verblijfsplekken, zoals speelplekken, waterpartijen en een bloementuin. Natuurlijke materialen en gerecycled hout van bomen uit de omgeving spelen een belangrijke rol bij de invulling van de verblijfsplekken. Het voormalige ijsbaanterrein krijgt een nader te bepalen tijdelijke functie die past bij het duurzame en gezonde karakter van de buurt. 

De bestaande waterpartijen worden vergroot door het aanbrengen van natuurlijke vooroevers. Daar ontstaan tal van waterplanten en een leefgebied voor watervogels.

Fijne zomervakantie


Zo langzamerhand ontstaat er gelukkig weer wat meer ruimte door de versoepelingen van de coronamaatregelen. Waar je ook gaat, staat of verblijft, wij wensen je een hele fijne vakantie toe. Geniet ervan en blijf gezond!


Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 6

Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!