Actueel nieuws

Blijf op de hoogte!

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Abonneer je dan snel. De inhoud van de laatste nieuwsbrief lees je hier op je gemak terug. Eerdere nieuwsbrieven vind je onder aan deze pagina.

Met deze nieuwsbrief informeren wij je graag over de stand van zaken van het project Tuinen van Zandweerd. 

De Hangende Tuinen van Zandweerd

Een mooi slotstuk, zo kun je het appartementencomplex De Hangende Tuinen van Zandweerd wel noemen. Dit complex voegt 35 appartementen toe aan de Tuinen van Zandweerd. In totaal worden hier 150 woningen gerealiseerd.   

De appartementen worden ontwikkeld door Onis Vastgoed B.V uit Zwolle. Het ontwerp van de Hangende Tuinen is bijzonder in haar eenvoud en kenmerkt zich door natuurlijk, ingetogen en vakmanschap: de kernwaarden van De Tuinen van Zandweerd.Wethouder Rob de Geest (Wonen en Herstructurering): “Deze duurzame en natuur inclusieve appartementen voegen samen een nieuw element toe aan het stadsaangezicht van Deventer. Het bijzondere karakter is ook passend voor deze buurt, waar koop en sociale huurwoningen naast elkaar te vinden zijn, maar ook tiny houses en cpo-woningen.”

Onis Vastgoed: “Op deze geweldige plek aan de IJssel is het de kunst niet te veel te doen en de natuur voor zich te laten spreken. De Hangende Tuinen is bijzonder in haar eenvoud. Wij zijn bijzonder verheugd om dit kenmerkende bouwwerk verder vorm te gegeven”.

Versterking van mens en natuur
Het appartementencomplex met de gestapelde tuinen is symbolisch voor de manier waarop mens en natuur elkaar versterken. De ruime appartementen krijgen grote balkons met grote raampartijen en bieden een vrij en weids uitzicht over het omliggende IJssellandschap.


Hangende Tuinen
Onis Vastgoed heeft een ervaren team specialisten ingezet voor deze ontwikkeling. Het ontwerp van dit bijzondere gebouw komt van architectenbureau Space&Matter uit Amsterdam. Het gebouw wordt zoveel mogelijk van hout gemaakt en is een voorloper op het gebied van duurzaamheid. De Hangende Tuinen is bijzonder in haar eenvoud. Haar iconische kwaliteit komt voort uit de logische en praktische manier waarop de tuinen worden gestapeld. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met de aanwezige flora en fauna in het gebied.

Start verkoop
Het schetsontwerp wordt de komende periode verder uitgewerkt. De verkoop van de appartementen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024. De verwachting is dat Onis Vastgoed eind 2024/ begin 2025 start met de bouw van het complex.

Beste plan en bod
Voor de kavel is in december 2021 een procedure voor openbare verkoop opgesteld. Onis Vastgoed b.v. had het beste plan en bod voor 35 luxe appartementen. Inmiddels heeft college van burgemeester en wethouders ingestemd met de definitieve gunning en verkoop van de kavel aan de IJssel.

Disclaimer:
Bijgaand beeldmateriaal betreft een schetsontwerp. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Het schetsontwerp wordt verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Verkoopprijzen en indelingen van de appartementen zijn nog niet bekend. Op dit moment werkt Onis aan een projectwebsite. Je kunt jezelf nog niet inschrijven als belangstellende. In een van de volgende nieuwsbrieven informeren wij je over de voortgang en de verkoopprocedure.

Voorproefje: film in 3D

We hebben alle zelfbouwers gevraagd een 3D-model van hun ontwerp aan te leveren. Die zijn verwerkt in een 3D model. Het is niet alleen voor het begeleidingsteam een handige tool om de samenhang in de buurt te bewaken, maar ook voor de toekomstige bewoners aardig om al een beeld van hun woonomgeving te kunnen vormen. Via deze video maak je een vogelvlucht en een inspirerende wandeling door de virtuele toekomstige wijk.


Nieuwsbrief 23

Nieuwsbrief 22

Nieuwsbrief 21

Nieuwsbrief 20

Nieuwsbrief 19

Nieuwsbrief 18

Nieuwsbrief 17

Nieuwsbrief 16

Nieuwsbrief 15

Nieuwsbrief 14

Nieuwsbrief 13

Nieuwsbrief 12

Nieuwsbrief 11

Nieuwsbrief 10

Nieuwsbrief 9

Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 6

Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!