Actueel nieuws

Blijf op de hoogte!

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Abonneer je dan snel. De inhoud van de laatste nieuwsbrief lees je hier op je gemak terug. Eerdere nieuwsbrieven vind je onder aan deze pagina.

Met deze nieuwsbrief informeren wij je graag over de stand van zaken van het project Tuinen van Zandweerd. 

Afspraak maken optanten voor bespreking schets- of voorlopig ontwerp

Via de volgende link maak je een  afspraak met het begeleidingsteam om je ontwerp te bespreken(alleen voor optanten):

https://opjestek.nl/afspraak-maken 

Terugblik straatsessies met optanten

Een korte terugblik op de straatsessies met optanten die de afgelopen twee weken plaatsvonden, laat zien dat er veel enthousiasme is.

Bij het veld voor tiny houses gaan de inschrijvers na kennismaking en het gesprek over drijfveren, gemeenschappelijkheid e.d. nu met elkaar inventariseren waar hun mogelijk gemeenschappelijke wensen liggen. Begin januari kijken we gezamenlijk of een bijstelling van de basisverkaveling op basis van die wensen mogelijk is.

Droombeelden

De optanten hadden vooraf droombeelden toegestuurd die per straat in een presentatie zijn gezet. De optanten stelden zichzelf voor, presenteerden hun droombeeld aan de buren en gaven een doorkijkje naar hun levensfase en dagelijks leven. Wat ons zeer verheugt, is dat de meeste droombeelden prima passen bij de basisgedachte van het plan.

Wensen die vaak voorbijkwamen zijn het buiten naar binnen halen, wilde bloemen, moes- en pluktuinen, schuurwoning, veel hout als bouwmateriaal, groene daken, samenwerken en -zijn maar ook met behoud van privacy.

Wij zijn optimistisch over een goed resultaat!


Slim Warmtenet Zandweerd

Bij het ontwerpen van je huis maak je ook keuzes voor de energielevering. In onze vorige nieuwsbrief hebben we het al even genoemd. Er ligt hier een mooie kans: warmte van de buurman! 

Wat is er nou zo slim aan dit warmtenet?

  • Ten opzichte van gewone verwarmingssystemen levert het warmtenet een forse CO2-besparing op.
  • Je hebt geen alternatief systeem in of onder de woning, dus geen onderhoud en minder overlast als bij een luchtwarmtepomp.
  • Je krijgt lage temperatuurwarmte geleverd.
  • Je hebt vrijheid bij de keuze voor een warmtepomp.


Waarom kies je voor het Slim Warmtenet Zandweerd?

Het Slim Warmtenet Zandweerd is een duurzame én betaalbare oplossing voor het comfortabel verwarmen van je woning. Meer weten? Download dan hier de factsheet over het Slim Warmtenet Zandweerd en raadpleeg de technische uitleg.

Samen creëren we de eerste groene wijk zonder aardgas in Deventer!


Elektrische auto delen

CObesparen, stikstof besparen, geld besparen, ruimte besparen en ondertussen je buren beter leren kennen! Hoe? Door een elektrische auto te delen met je buren in de wijk de Tuinen van Zandweerd. 

Tijdens de aanloop naar de inschrijving en de loting hebben meerdere aspirant-bewoners aangegeven interesse te hebben in een elektrische deelauto.

gemiddelde auto staat maar liefst 95% van de tijd stil. Zonde toch? Dat kan anders! Daarom willen we als Bewonersvereniging Zandweerd een deelautoproject opzetten met elektrische auto’s. Zo zijn we duurzaam bezig, wordt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk en hebben we minder kosten.

Dit artikel is ingezonden door Bewonersvereniging Zandweerd. Wil je meedoen en/of helpen dit initiatief van de grond te krijgen? Neem dan contact op met secretaris Liesbeth Kappert van de bewonersvereniging via telefoonnummer 06 – 14 91 42 84 of L.Kappert@ziggo.nl.

Meer weten?

Natuur en Milieu Overijssel helpt via Sturen met de Buren bij het opstarten. Kijk voor meer informatie over elektrische auto delen op www.natuurenmilieuoverijssel.nl/sturen-met-de-buren of bekijk dit filmpje.

Fijne feestdagen en een gelukkig 2021

Nu je je buren hebt ontmoet en elkaar hebt geïnspireerd, ga je je droombeeld verder uitwerken tot een voorlopig ontwerp. De individuele besprekingen daarover met het begeleidingsteam zijn gepland in februari. Hoe je je daarvoor aanmeldt, laten we je nog weten. Er is dan ook gelegenheid om vragen te stellen. Heb je in de tussentijd vragen die ook voor de overige kavelkopers interessant zijn? Stel ze via het contactformulier. Ook wij gaan genieten van onze kerstvakantie. Het kan zijn dat de antwoorden wat langer op zich laten wachten dan je van ons gewend bent, maar dat zal geen belemmering zijn voor de voortgang van je bouwplanuitwerking.

2021 een jaar vol nieuwe kansen en dromen. Onze wens voor jullie is dat deze allemaal uit mogen komen! We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar.


Nieuwsbrief 13

Nieuwsbrief 12

Nieuwsbrief 11

Nieuwsbrief 10

Nieuwsbrief 9

Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 6

Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!