Actueel nieuws

Blijf op de hoogte!

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Abonneer je dan snel. De inhoud van de laatste nieuwsbrief lees je hier op je gemak terug. Eerdere nieuwsbrieven vind je onder aan deze pagina.

Met deze nieuwsbrief informeren wij je graag over de stand van zaken van het project Tuinen van Zandweerd. 

Inschrijving CPO-kavel van start

De ‘Tuinen van Zandweerd’ biedt een leefomgeving die uitnodigt tot ontmoeten, spelen, sporten en tuinieren. De gemeente speelt in op kleine huishoudens, de vergrijzing, energietransitie en de tendens van langer zelfstandig wonen. Dit vraagt om nieuwe innovatieve woonconcepten. Denk aan levensloopbestendige woningen, energie neutrale woningen, wonen gecombineerd met zorg en/of Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Voor dit CPO gaat het om een kavel waar ten minste 6 tot maximaal 15 woningen kunnen worden gerealiseerd.

Verkoop

De kavelprijs van deze unieke ruime kavel is € 399,30 per m2 inclusief BTW. De kavel heeft een oppervlakte van circa 2.628 m2. De totale grondprijs voor de gehele kavel is € 1.049.360,40 inclusief BTW (kosten koper). De toewijzing vindt plaats door loting van inschrijvingen, die voldoen aan de voorwaarden zoals omschreven in de verkoopbrochure.

Inschrijven en loting

CPO-bouwgroepen (Stichting of Vereniging), kunnen zich inschrijven van 30 april tot en met 4 juni 2021 12.00 uur.
Meer weten? Bekijk dan de voorwaarden voor inschrijving en loting in de verkoopbrochure. Alle informatie over de CPO-kavel in de Tuinen van Zandweerd vind je op www.deventerverkoopt.nl/cpo-kavel.

Straatnamen definitief

De twee toegangswegen hebben nu ook officieel een straatnaam.  Toegangsweg 1 in deel West vanuit de Rubensstraat is de Paul Schoemakerstraat; en toegangsweg 8 in deel Oost vanuit de Hobbemastraat heet Zandweerdtuinen;

In de Tuinen van Zandweerd hebben straatnamen een koppeling met duurzaamheid en het voormalig gebruik van het terrein; de oude schaatsbaan.

Paul Schoemaker heeft veel betekend voor de totstandkoming van de voormalige kunstijsbaan. Hij investeerde in de aanleg van de kunstijsbaan aan de Rembrandtkade in Deventer. Het werd in 1962 de tweede 400 meter kunstijsbaan in Nederland. Bij zijn overlijden werd in de Stentor van 7 december 2011 opgetekend: Schoemaker was initiatiefnemer tot de realisering van de Deventer kunstijsbaan aan (toen nog) de Rembrandtkade, waar onder anderen Ard Schenk en Kees Verkerk grote triomfen vierden. ‘De nationale schaatswereld en Deventer zijn Paul Schoemaker veel dank verschuldigd voor zijn niet-aflatende inzet en betrokkenheid bij de sport die hem na aan het hart lag en de wijze waarop hij die op 'zijn ijsbaan' gestalte gaf’, aldus directie en medewerkers van het Sportbedrijf Deventer.

Zandweerdtuinen verwijst naar de gedachte achter de nieuwe buurt. Een duurzame woonwijk opgedeeld in tegels (tuinen).

Inmiddels is ook is de wijknaam 'Tuinen van Zandweerd' vastgesteld.

Update bouwrijp maken

Ondertussen wordt er ook op de bouwplaats doorgewerkt. We nemen je graag even mee met enkele mooie beelden van de voortgang. 


Nieuwsbrief 16

Nieuwsbrief 15

Nieuwsbrief 14

Nieuwsbrief 13

Nieuwsbrief 12

Nieuwsbrief 11

Nieuwsbrief 10

Nieuwsbrief 9

Nieuwsbrief 8

Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 6

Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 1

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!