Slim Warmtenet Zandweerd

Warmte van de buurman!

Er ligt hier een mooie kans: warmte van de buurman! Als bewoner van de wijk Zandweerd en de nieuw te bouwen huizen in de Tuinen van Zandweerd krijg je de mogelijkheid om straks aan te sluiten op het Slim Warmtenet Zandweerd. Hoe dat werkt, leggen we je uit.


Het afvalwater uit de woningen wordt door de rioolwaterzuiveringsinstallatie gereinigd. Uit het gereinigde warme afvalwater onttrekken we de warmte. We brengen die weer terug naar de woningen, zodat je daarmee je water duurzaam kunt verwarmen. Door middel van een warmtepomp in de woning wordt de woning vervolgens duurzaam en aangenaam verwarmd. Er ontstaat een warmtekringloop, geproduceerd door en voor bewoners van (de Tuinen van) Zandweerd.

Wat is er nou zo slim aan dit warmtenet?

  • Ten opzichte van gewone verwarmingssystemen levert het warmtenet een forse CO2-besparing op. 
  • Je hebt geen alternatief systeem in of onder de woning, dus geen onderhoud en minder overlast als bij een luchtwarmtepomp. 
  • Je krijgt lage temperatuurwarmte geleverd. Jij hebt vrijheid bij de keuze voor een warmtepomp.

Waarom kies je voor het Slim Warmtenet Zandweerd?

Het Slim Warmtenet Zandweerd is een duurzame én betaalbare oplossing voor het comfortabel verwarmen van je woning. 

Het is niet voor niets dat de provincie Overijssel en het Rijk de aanleg van het innovatieve SWZ ondersteunen, met als doel niet alleen de Tuinen van Zandweerd maar ook veel woningen in bestaande wijken stapsgewijs aardgasvrij te maken. Door je woning op het SWZ aan te sluiten draag je dus bij aan de verduurzaming van onze gemeente. 

Meer weten? Download dan hier de factsheet over het Slim Warmtenet Zandweerd en raadpleeg de technische uitleg.

Hier vind je ook de aansluitovereenkomst die je met de gemeente afsluit, met de aansluitvoorwaarden plus een technische omschrijving met eisen waaraan je woninginstallatie moet voldoen voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning (BENG-berekening). Voor het gemak hebben wij een overzicht gemaakt, zodat je bij het berekenen van de benodigde capaciteit kunt checken wat de beschikbare capaciteit per kavel is. 


Vragen?

In deze vraag- en antwoordlijst zijn heel veel vragen over aardgasvrij wonen, technieken, kosten en het Slim Warmtenet Zandweerd in verschillende rubrieken ondergebracht. Staat je vraag er niet tussen, stuur dan een bericht via het contactformulier .

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!