Hoe kun je stekken?

Zo vorm jij je stek!

Hoe kun je stekken? In de Tuinen van Zandweerd dagen we je uit om de buurt vorm te geven. Of je nou zelf of samen wilt bouwen; een Tiny house, vrijstaand huis of een tweekapper: voor elke droom is een kans. De wijze van uitgifte van de kavels bepalen we op basis van de belangstelling naar de verschillende woningtypes.


Foto: Studio Groen + Schild

Er gelden spelregels voor de ontwikkeling van je bouwplan. Samen met de supervisor en andere zelf- of samenbouwers probeer je je dromen waar te maken op een zogenoemde tegel. Dat betekent ook dat je bij het ontwerp van je huis meekijkt naar het ontwerp van je buren en omgekeerd. 

Hoe werkt dat dan?

inschrijven

1. Bedankt voor je wensen!

Op basis van de binnengekomen wensen en ideeën voor je type woning en gewenste grootte van de kavel bepalen we hoe we het verkoopproces voor de kavels verder gaan inrichten. Wil je de presentatie van de informatiebijeenkomsten op 10 en 12 februari jl. nog even terug kijken? Download hem hier.

werk mee-illustratie

2. Uitwerking plan

Afgelopen zomer inventariseerden we de binnengekomen kavelwensen. Er is een verkavelingskaart opgesteld die als basis geldt voor uitgifte van de kavels. Als het bestemmingsplan onherroepelijk is, kun je officieel inschrijven voor een kavel.

illustration1

3. Kies je stek

Op basis van loting kies je je kavel. Dit doe je samen met de stedenbouwkundige, waarbij de verkavelingskaart de basis is. Samen proberen we de kavels zoveel mogelijk naar wens in te vullen, met toepassing van de spelregels. 

Ontdek je stek
illustration3

4. Je bouwplan

Je krijgt bij het ontwerpen van je huis veel vrijheid. Naast de regels uit het bestemmingsplan, zijn de uitgangspunten 'natuurlijk, ingetogen en vakmanschap' van toepassing op je bouwplan. De belangrijkste regels staan straks in het kavelpaspoort dat je na het tekenen van de optieovereenkomst ontvangt. Aan de hand van dit kavelpaspoort maak je in samenwerking met de supervisor je plan voor je woning. Een woning die past binnen een groter geheel. 

Spelregels
illustration4

5. Duurzaam bouwen

Bijzondere aandacht is er voor duurzame oplossingen en natuurinclusief bouwen. Daar draagt je bouwplan ook aan bij. We dagen je uit bijvoorbeeld te kiezen voor groene daken, natuurlijke materialen, energieproductie, allerlei innovaties, circulariteit en flexibiliteit. Lees hier meer over onze ambities.

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!