Kies je stek

Woonlocatie waar je ontspannen en gezond woont!

Op een unieke plek dichtbij de IJssel aan de stadsrand van Deventer is ruimte voor het nieuwe wonen. Duurzaam, ontspannen en gezond wonen in een tuinenlandschap. De Tuinen van Zandweerd is dé plek waar circa 120 bouwkavels beschikbaar zijn voor zelf- en samenbouwers met respect voor een duurzame toekomst.


Vanaf juli 2019 geven wij met belangstellenden een verdere invulling aan de woonbuurt. Wil je ook meedoen? Meld je dan hier aan als geïnteresseerde.

De kavelkaart wordt bij uitgifte van de kavels interactief en laat de groei van de buurt zien.

Hoe kun je in aanmerking komen voor een kavel? Belangrijk is de betrokkenheid van de mensen die er graag gaan wonen. Om te kunnen inschrijven voor een kavel, stelt de gemeente daarom verplicht, dat je naar een van de informatieavonden of werksessies gaat. 

Op basis van de binnengekomen wensen van belangstellenden bepalen we hoe we het verkoopproces voor de kavels verder gaan inrichten. Daarover in september meer.
Wil je de presentatie van de informatiebijeenkomst op 3 juli jl. nog even terug kijken?
Download hem hier.

Welk huis past op welke kavel?


Om je een beetje op weg te helpen, kun je keuze maken uit S, M en L kavels. 

  • Een S kavel heeft een grootte van 100 tot 220 m2
  • Een M kavel is tussen 220-350 m2 groot
  • Een L kavel van 350 tot maximaal 475 m2.

Om je een idee te geven wat je op een kavel kunt bouwen kun je met onderstaande voorbeelden aan de slag. Samen bouwen doe je op (een deel van) een veld,  misschien wil jij wel met anderen samen bouwen in een rij of Tiny Houses bouwen op een veld. Een Tiny House op een eigen kavel kan ook. Wil je vrijstaand bouwen of een tweekapper dan heb je de keuze uit een S M kavel of L kavel. Uiteindelijk kijk je samen met de stedenbouwkundige naar de meest geschikte kavel op het moment van kiezen. Hier kun je alvast inspiratie opdoen lezen welke spelregels je toe moet passen voor je ontwerp.

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!