Kies je stek

Woonlocatie waar je ontspannen en gezond woont!

Op een unieke plek dichtbij de IJssel aan de stadsrand van Deventer is ruimte voor het nieuwe wonen. Duurzaam, ontspannen en gezond wonen in een tuinenlandschap. De Tuinen van Zandweerd is dé plek waar circa 80 bouwkavels beschikbaar zijn voor zelf- en samenbouwers met respect voor een duurzame toekomst.

Vanaf juli 2019 geven wij met belangstellenden een verdere invulling aan de woonbuurt. Om een reëel beeld te krijgen van woonwensen, hebben belangstellenden afgelopen zomer kunnen aangeven naar welk type woning en grootte van kavel hun voorkeur uit gaat. In totaal zijn er 263 ingevulde wensenformulieren binnen gekomen. Behalve individuele woonwensen hebben zich ook collectieve initiatieven gemeld.

Verkaveling

Het projectteam is met deze input gaan puzzelen om het verkoopproces verder vorm te geven. Er is op basis van de opgehaalde wensen en ideeën een verkavelingskaart gemaakt als uitgangspunt voor de loting.

De kavelkaart wordt bij uitgifte van de kavels interactief en laat de groei van de buurt zien.

Hoe kom je in aanmerking voor een kavel? 

Als het bestemmingsplan is vastgesteld door de raad en onherroepelijk is, starten we met uitgifte van de kavels. Naar verwachting zal dit rond de zomer van 2020 zijn. Wij leggen momenteel de laatste hand aan de inschrijvings- en uitgifteprocedure. Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte. Iedereen kan inschrijven om in aanmerking te komen voor een kavel. Je schrijft in voor één categorie: zelf- of samenbouw of tiny house op een tegel. De categorieën zelf- en samenbouw worden onderverdeeld in verschillende type woningen: vrijstaand, tweekapper en rijwoningen. 

Uitgangspunten:

De verkaveling ligt vast (gebaseerd op wensen).

De locatie voor de appartementen aan de IJssel, CPO of appartementen, sociale huurwoningen en tiny houses op een veld zijn bepaald.

Tijdens de informatiebijeenkomst in februari jl. is aandacht besteed aan het uitgifteproces. Wil je de presentatie nog even terug kijken? Download hem hier.

Welk huis past op welke kavel?


Om je een beetje op weg te helpen, kun je keuze maken uit S, M en L kavels. 

  • Een S kavel heeft een grootte van 100 tot 220 m2
  • Een M kavel is tussen 220-350 m2 groot
  • Een L kavel van 350 tot maximaal 475 m2.

Om je een idee te geven wat je op een kavel kunt bouwen kun je met onderstaande voorbeelden aan de slag. Samen bouwen doe je op (een deel van) een veld,  misschien wil jij wel met anderen samen bouwen in een rij of Tiny Houses bouwen op een veld. Een Tiny House op een eigen kavel kan ook. Wil je vrijstaand bouwen of een tweekapper dan heb je de keuze uit een S M kavel of L kavel. Uiteindelijk kijk je samen met de stedenbouwkundige naar de meest geschikte kavel op het moment van kiezen. Hier kun je alvast inspiratie opdoen lezen welke spelregels je toe moet passen voor je ontwerp.

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!