Foto: VVV Deventer

Wonen in Deventer

In Deventer voel je je thuis. Het is hier prettig wonen in een stedelijke dynamiek enerzijds en een sociale sfeer anderzijds.  

Alle voorzieningen die je als bewoner nodig hebt zijn binnen handbereik aanwezig. Vanuit de Tuinen van Zandweerd fiets je binnen 10 minuten naar het centrum. In de gezellige historische binnenstad vind je unieke winkeltjes, fijne koffietentjes en heerlijke restaurants. Met onder andere de grote evenementen, de podia en de nieuwe bibliotheek is er volop cultureel aanbod.

Foto: VVV Deventer

In de hele gemeente zijn sportvoorzieningen aanwezig, met als grote trots profvoetbalclub Go Ahead Eagles. Deventer staat bekend om haar sterke zorgsector met een topklinisch ziekenhuis (Deventer Ziekenhuis). Deventer biedt volop mogelijkheden voor werk en studie, maar door de centrale ligging en goede verbindingen zijn werk en studie in de omgeving ook goed bereikbaar.

Voor wie centraal wil wonen in Nederland is Deventer de ideale uitvalsbasis. Een prettige, vernieuwende, authentieke plek om te wonen en leven op eigen wijze, dat vind je …in Deventer!


Foto: VVV Deventer

 Lees meer over:

Onderwijs in Deventer

Sporten in Deventer

Zorg in Deventer

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!