Foto: VVV Deventer

Vrije tijd in Deventer

Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Een levendige stad die verrast. Door de ligging aan de IJssel groeide Deventer al vroeg uit tot een belangrijk handelscentrum, een internationale Hanzestad. De rijke historie is goed bewaard gebleven en nog goed zichtbaar. 

In de kleine oude straatjes ontdek je unieke winkeltjes, met vernieuwende en creatieve concepten, fijne koffietentjes en heerlijke lunchplekjes. De Brink is al eeuwenlang dé ontmoetingsplek van Deventer met de markt, evenementen en gezellige horeca.


Foto: VVV Deventer

Niet voor niets staat Deventer bekend als evenementenstad: tijdens Deventer op Stelten, de Boekenmarkt en het Dickensfestijn leeft en bruist de stad nog meer dan anders.

De stad heeft een rijk cultureel aanbod. De historie beleef je tijdens een stadswandeling, in museum de Waag en het Geert Groote huis.In het Burgerweeshuis ontdek je nieuwe bandjes en in de Schouwburg geniet je van mooie voorstellingen. Boekenstad Deventer heeft een moderne bibliotheek waar je naast boeken lenen ook cursussen en workshops kunt volgen.

Een andere kant van cultureel Deventer vind je in het Havenkwartier waar tussen het industrieel erfgoed de creatieve ondernemers en eigenwijze kunstenaars werken.


Foto: VVV Deventer

Sportliefhebbers kunnen naar de Scheg met haar schaatsbaan, het zwemparadijs en de sportvoorzieningen. In het weekend verzamelen de voetbalfans van Deventer zich in de Adelaarshorst. Jong en oud, groot en klein, iedereen moedigt samen Go Ahead Eagles aan. En of ze nu winnen of niet, tijdens zo’n wedstrijd is iedereen weer even extra trots om een Deventenaar te zijn.


Lees meer over:

www.deventer.info

Wil je op de hoogte blijven van deze prachtige stek?
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!